Femei care au avut un impact asupra dezvoltării Clujului, premiate de Camera de Comerţ Româno-Suedeză

Femei care au avut un impact asupra dezvoltării Clujului, premiate de Camera de Comerţ Româno-Suedeză

Camera de Comerţ Româno-Suedeză (CCRS) a premiat, în cadrul primei ediţii a evenimentului "Arta de a fi femeie", mai multe personalităţi care s-au remarcat în peisajul transilvănean prin activitatea lor de business sau profesională.

Anca Ciubăncan, preşedinta CCRS, a explicat că a iniţiat aceste premii dedicate recompensării femeilor care reprezintă un model pentru comunitate ca un omagiu adus ambasadoarei Regatului Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny. "Pe lângă faptul că este un foarte bun ambasador pe partea de diplomaţie, este un ambasador al nostru, al femeilor, pentru drepturile femeilor. A crezut în mine ca manager, ca om de afaceri", a spus Ciubăncan.

Premiile au fost acordate decanei Facultăţii de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Cluj, Anca Buzoianu, directorului general al Eximtur şi consul onorific al Sloveniei la Cluj, Lucia Morariu, directorului companiei de publicitate Vitrina Advertising, Mihaela Rus, şi consultantului în afaceri Irina Dallos, pentru contribuţia adusă relaţiilor româno-suedeze. Un premiu special a fost acordat companiei clujene Farmec.

Anca Buzoianu, a povestit că ascensiunea sa a pornit într-un moment în care domeniul său de activitate era dominat de bărbaţi. "De 145 de ani, de când există facultatea noastră, conducerea a fost reprezentată numai de bărbaţi. A fost o mare surpriză, eram nu doar prima femeie, eram şi cea mai tânără şi la vremea aceea eram trei femei care trebuia să ne impunem în faţa greilor medicinei clujene", a subliniat Buzoianu.

Lucia Morariu a spus că este onorată de premiul primit şi că va împărţi acest trofeu cu colegele sale din compania pe care a înfiinţat-o în urmă cu 25 de ani. Cea de a treia premiată, Mihaela Rus, a vorbit despre importanţa imaginii, văzută drept capital, pe care o firmă o are şi de care trebuie să aibă grijă.

Ideea acestei iniţiative de premiere a femeilor care s-au remarcat într-o comunitate dinamică şi solicitantă, cum este cea din Cluj-Napoca, i-a fost inspirată Ancăi Ciubăncan de ambasadoarea Suediei. Ea a explicat că Anneli Lindahl Kenny a fost cea care a insistat ca această organizație să aibă sediul central la Cluj.

"Ne-a acordat sprijin, Transilvania pentru ei e ca o mică Suedie. De aceea m-am gândit că de aici trebuie să pornească şi aceste premii. Sunt femei de succes, care au reuşit să aibă tot, familie, profesie, o carieră, imagine, pentru că e foarte greu să îţi construieşti o imagine în ziua de astăzi", a spus preşedintele CCRS.

Potrivit acesteia, o altă acţiune pe care CCRS o are în calendar pentru acest an este premierea româncelor din Suedia care au avut o contribuţie deosebită pentru comunitate. Prezentatoarea evenimentului a fost Adriana Crişan, business trainer şi consilier de dezvoltare personală. CCRS Regio a fost înfiinţată în 2016, fiind inaugurată de ambasadoarea Regatului Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny.

"Avem 100 de ani de relaţii româno-suedeze şi consider că şi astăzi colaborăm foarte bine, şi la nivel guvernamental şi cu Ministerul Muncii, dar şi la alte niveluri, la nivel parlamentar, al societăţii civile, al comunităţii studenţeşti. Mă bucur că sunt prezentă la inaugurarea CCRS Regio şi că acest eveniment are loc la Cluj-Napoca. Suntem bucuroşi de dezvoltarea afacerilor bilaterale. Urez succes noii Camere de Comerţ", declara ambasadoarea, la acel moment.

Comenteaza