Femeia care a provocat explozia din Floreşti rămâne în arest VIDEO

Femeia care a provocat explozia din Floreşti rămâne în arest VIDEO
Bătrâna care şi-a aruncat în aer locuinţa a mai avut o tentativă de a provoca explozia, cu trei zile înainte de incident. Aflată după gratii, femeia a explicat că era disperată că îşi va pierde lucuinţa. Magistraţii Tribunalului Cluj au respins astăzi recursul bătrânei de 63 de ani împotriva măsurii arestului preventiv.

Procurorii au invocat în instanţă faptul că bătrâna a mai vrut să-şi distrugă apartamentul înaintea nopţii de 1 spre 2 iulie. Avocatul ei nu a negat intenţia, dar spune că femeia s-a oprit la timp.

"În data de 28 a vrut pentru prima dată şi s-a gândit la acest gest şi probabil tot resorturile interioare au făcut-o să nu recurgă la asta", a precizat avocatul femeii, Sebastian Chertes.

Avocatul susţine că bătrâna a provocat explozia din disperare.

"Practic justificarea noastră în instanţă a ţinut de disperarea că rămâne fără locuinţă. Şi multă lume care s-ar pune în loc ar înţelege", a precizat avocatul.

Femeia nu a făcut declaraţii la ieşirea din sala de judecată.

În 2007, pensionara şi-a oferit apartamentul unor cunoştinţe, drept garanţie pentru un credit. Ea a susţinut apoi că a încheiat un contract de vânzare-cumpărare fictiv.

"A avut proces civil prin care a incercat sa-si recupereze apartamentul si plangere penala solutionata cu neincepere raportat la infractiunea de inselaciune. a incercat sa arata ca ce a facut ea a fost orice altceva decat o vindere", a adăugat avocatul.

În ziua în care a avut loc explozia urma ca un executor judecătoresc să o scoată pe bătrână din locuinţă.

Reporter: Alin GOLBAN

Imagine: Călin FEDELEŞ

Comenteaza