Femeie din China, depistată fără forme legale la Cluj

Femeie din China, depistată fără forme legale la Cluj

Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat o tânără, din China, care nu respecta scopul șederii și desfăşura activităţi lucrative fără forme legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca. A fost dispusă măsura revocării dreptului de ședere, iar pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare, fiind obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 30 zile. Reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au desfăşurat, la data de 30 iulie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie, în vârstă de 25 de ani, din China, titulară a dreptului de ședere temporară pe teritoriul României, în scop de reîntregirea familiei, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială de pe raza Municipiului Cluj-Napoca, respecti fără a deţine aviz de muncă sau contract de muncă.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptul de ședere, pe numele său fiind emisă o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească România în cel mult 30 zile. Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru primirea la muncă fără aviz de muncă, în conformitate cu prevederile OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Etichete
Comenteaza