Festivalul vinurilor revine la Muzeul de Artă din Cluj

Festivalul vinurilor revine la Muzeul de Artă din Cluj

42 de expozanți, producãtori și importatori vin cu peste 450 de vinuri la ediţia din 2018 a WineUp Fair in Transylvania, eveniment ce va avea loc între 4-6 mai la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

WineUp 2018 vine cu o serie specialã de evenimente de socializare și o nouã ediție de jurizare WineUp Official Selection.

“A patra ediție a WineUp Fair in Transylvania va fi despre trãiri. E timpul sã lãsãm deoparte rigorile uneori prea rigide ale domeniului și sã ne concentrãm pe stãri, pe experiența simțurilor, ca o bucurie a momentului în care te lași cucerit de povestea vinului. Arta de a degusta un vin și plãcerea de a-l înțelege nu aparțin exclusiv profesioniștilor.

Indiferent cât de bine și tehnic cunoști vinurile, normele de degustare, terroir-ul, stilurile de vinificare, aromele, nu înțelegi vinul pânã nu îl simți. Iar simțirea aparține tuturor celor curioși, conștienți, dornici sã perceapã viața prin prisma experiențelor. Anul acesta, WineUp este ghidul vostru de explorãri senzoriale”, spun organizatorii evenimentului.

Partenerul principal, Champagne Laurent-Perrier, va avea douã evenimente de prezentare și degustare a portofoliului de șampanii Laurent-Perrier; un masterclass în data de 5 Mai la Muzeul de Artã în sala Tonitza și o cinã gastronomicã în data de 4 Mai la DaVinci Ristorante, ambele susținute de cãtre Nicole Snozzi, Brand Ambasador Laurent-Perrier.                                                                                                          

Prezența la Cluj a unor personalitãți importante la nivel internațional și național dă posibilitatea să participați la o serie impresionantã de prezentări, degustări și cine gastronomice cu teme variate și interesante, multe dintre ele constitue o premierã pentru România.

Acestea vor fi susținute de cãtre Adam Pawlowski Master Sommelier, Nicole Snozzi Brand Ambasador Laurent-Perrier, Baroana Ileana Kripp proprietar al Cramei Știrbey, Oliver Bauer Proprietar și Oenolog  al Cramei Bauer, Valentin Ceafalãu Brand Ambasador Riedel, Fabio Re Export Manager al Grupului Terre Moretti.  

Vizitatorii vor putea sã-și achiziționeze propria selecție de vinuri preferate, la prețuri speciale. Biletele de intrare la târg costă 50 de lei/zi sau 120 de lei abonamentul. Masterclass-urile au preţuri separate.

Comenteaza