Feţe vopsite şi răcnete în portavoci pe străzile Clujului

Feţe vopsite şi răcnete în portavoci pe străzile Clujului
Cele două festivaluri organizate în paralel la Cluj, MANInFEST şi IOI Fest, le-au oferit amatorilor de artă şi trecătorilor ocazionali posibilitatea de a urmări numeroase spectacole de teatru stradal şi concerte.

Actori cu feţe vopsite, transmiţând totul prin mimică, un altul îmbrăcat extravagant, care interacţionează foarte mult cu publicul sau tineri ce răcnesc în portavoci sunt o parte din ingredientele reprezentaţilor teatrale ale celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Experimental MANInFest, organizat de Teatrul Imposibil. Conceput sub forma unui festival stradal cu acces gratuit, evenimentul a adunat iubitori de teatru neconvenţional şi persoane aflate în trecere cărora prezenţa unor personaje mai deosebite pe Bd. Eroilor sau în Piaţa Muzeului le-a atras atenţia.

Spectacolul premieră oferit de trupa Erroristas din Grecia, în regia lui Giorgos Zamboulakis, ce vorbeşte despre democraţie şi dictatura consumerismului, a fost unul din punctele forte. Workshopul susţinut de apreciatul om de teatru s-a bucurat de o participare numeroasă. Silence Teatro (Italia) a oferit o reprezentaţie de efect la Salina Turda, iar actorul Brian Young, cu spectacolul „El Cardinal", a fost unul din cele mai pitoreşti personaje. În Piaţa Unirii s-a desfăşurat IOI Fest, ce a găzduit concerte folk, rock, jazz şi de muzică clasică. Pe lângă formaţia Natif, respectiv elevi de la Liceul de Muzică, pe scenă s-au produs şi nume consacrate precum trupa Luna Amară. Clujenii au avut ocazia de a vizita şi Târguţu' Vintage, cu un program orar mai extins decât cel al festivalului.

 

 

Etichete
Comenteaza