Fetele, mai tari ca băieţii, la Şcoala de Poliţie din Cluj

Fetele, mai tari ca băieţii, la Şcoala de Poliţie din Cluj
S-a finalizat concursul de admitere sesiunea 2016, organizat de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca.

 

După proba scrisă de verificare a cunoştinţelor de limba română şi o limbă străină (engleză sau franceză), susţinută sâmbătă, 10 septembrie, 145 de tineri - 68 de fete şi 77 de băieţi - au fost declaraţi admişi, informează preşedintele Comisie de Admitere, comisar-şef Gabriel Rusu, printr-un comunicat de presă.

Cele mai multe puncte, 86 din 90 posibile, au fost obţinute de 3 fete: Ciceu Patricia-Cristina din judeţul Cluj; Filip Georgiana-Florentina, din judeţul Maramureş; Nelega Delia-Nicoleta, din judeţul Alba. Ultimul punctaj de intrare a fost de 62 de puncte.

Dintre tinerii declaraţi admişi, 19 sunt din judeţul Sălaj, 18 din judeţul Bistriţa-Năsăud, câte 16 din judeţele Alba şi Suceava, 15 din Maramureş, 14 din Bihor, 12 din judeţul Cluj, câte 6 din Botoşani şi Mureş, câte 5 din judeţele Arad, Gorj şi Hunedoara, 4 din Mehedinţi, 2 din Satu Mare şi câte un candidat din judeţele Bacău şi Harghita.

Doar unul dinte cele 6 locuri alocate minorităţii rome a fost ocupat, celelalte 5 urmând a fi redistribuite. Cele 3 locuri alocate altor minorităţi etnice au fost ocupate.

La sesiunea de admitere din acest an, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan" Cluj-Napoca a scos la concurs 150 de locuri.

 

 

Comenteaza