Fetița de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu la școală, a murit

Fetița de 14 ani, care s-a înecat cu un jeleu la școală, a murit

Elevă de 14 ani, care s-a înecat la școală cu un jeleu, a murit.

Din nefericire, copila de doar 14 ani nu a mai putut fi salvată, aceasta încetând din viață marți, la spital, unde era menținută în viață cu ajutorul aparatelor de aproape o săptămână.

Fata, elevă la Școala Gimnazială din Geaca, se afla în comă pe secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca, unde a fost dusă de urgență cu un elicopter SMURD, după ce s-a înecat cu un jeleu, miercurea trecută, pe 26 aprilie, în timp ce se afla la școală.

Rămasă fără aer, fata s-a prăbușit la pământ. Medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul școlii au început manevrele de resuscitare și incidentul a fost anunțat la 112. 

La școală au fost dislocate de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD.

Salvatorii au găsit copila în stare de inconștiență și au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. După ce semnalele vitale au revenit, fata a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, în stare gravă. Copila a fost internată imediat pe secția ATI a spitalului și conectată la aparate, fiind în comă.

 

Comenteaza