Fetiţă în vârstă de doar două zile, aflată în stare critică, transferată cu două aeronave SMURD de la Galaţi la Cluj-Napoca

Fetiţă în vârstă de doar două zile, aflată în stare critică, transferată cu două aeronave SMURD de la Galaţi la Cluj-Napoca

O fetiţă în vârstă de doar două zile, aflată în stare critică din cauza unei afecţiuni cardiace, a fost transferată, vineri seară, cu un elicopter şi cu avionul SMURD de la Galaţi la Cluj-Napoca, pentru a fi îngrijită la Institutul Inimii.

”O fetiţă de doar două zile, aflată în stare critică, a fost transferată, în această seară, de la Galaţi la Cluj-Napoca cu ajutorul a două aeronave SMURD. Micuţa a fost diagnosticată cu o afecţiune cardiacă, fiind necesar transferul acesteia de urgenţă la Cluj-Napoca, pentru continuarea investigaţiilor şi acordarea asistenţei medicale necesare”, a transmis, vineri seară, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv).

Astfel, fetiţa a fost preluată de la Galaţi de elicopterul SMURD, fiind transferată la Bucureşti, unde a fost predată echipajului avionului SMURD, cu ajutorul căruia a ajuns în mai puţin de 50 de minute în braţele medicilor de la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca.
 
Vineri, aeronavele Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au participat la salvarea a 25 de persoane, dintre care 3 bebeluşi aflaţi în stare critică. 
 

Comenteaza