Fiasco la concursul pe posturi în Poliţia Comunitară

Fiasco la concursul pe posturi în Poliţia Comunitară
Zeci de candidaţi au fost declaraţi respinşi după proba sportivă, dar au fost sunaţi de Ziua Naţională să se prezinte la următoarea probă.
Reclamaţiile cu privire la organizarea concursului pentru şase posturi în Poliţia Comunitară au început să curgă pe site-ul domnuleprimar.ro. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca recunosc faptul că au existat disfuncţionalităţi în organizare din cauza unui angajat de la Resurse Umane, dar neagă că s-ar fi făcut aranjamente pentru cineva.

Primăria a scos la concurs şase posturi vacante în Poliţia Comunitară. La prima probă, cea sportivă, s-au prezentat peste 60 de persoane. Aceasta a constat în rezistenţă la alergat pe 1.000 de metri la bărbaţi şi 600 de metri la femei, baremele fiind cinci minute, respectiv patru minute. “Eu m-am clasat al doilea, făcând trei minute şi ceva. Am fost felicitat de toţi de acolo. În 30 noiembrie am văzut că am fost respins”, ne-a spus tânărul I.B. Iniţial, circa zece persoane au fost admise după proba sportivă, aceasta fiind eliminatorie. “După afişarea rezultatelor la prima probă, mi s-a zis că era un criteriu să ai înălţime 1,75 metri la băieţi şi 1,65 la fete, lucru nespecificat în anunţul primăriei referitor la concurs”, ne-a spus tânărul candidat. Acesta a fost însă sunat de un angajat al primăriei în 1 Decembrie şi chemat la următoarea probă. “Am fost sunat că s-a făcut o greşeală cu examinarea şi sunt rugat să mă prezint mâine la examenul scris”, a declarat I.B., pentru ZIUA de CLUJ. Astfel, au ajuns la proba scrisă peste 40 de candidaţi.

“Pe listă erau patru candidaţi admişi la proba fizică care urmau să participe şi la proba scrisă, după au mai apărut încă doi candidaţi pe lista postului de guard”, a scris Petru Chiş pe site-ul de reclamaţii domnuleprimar.ro

Reprezentanţii primăriei admit că afişul pentru concurs nu a inclus criteriul privind înălţimea. “Cadrul legal după care funcţionează Poliţia Comunitară prevede înălţimile minime obligatorii ale angajaţilor, însă, într-adevăr, afişul nu a precizat acest lucru din cauza unui angajat de la Departamentul Resurse Umane, care s-a ocupat de anunţarea concursului. Cel care a greşit este cercetat de către o Comisie de disciplină. După ce mai mulţi candidaţi ne-au reclamat această eroare, s-a decis ca înălţimea să nu mai fie un criteriu eliminatoriu, permiţându-le celor respinşi din această cauză să acceadă la proba scrisă”, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Astfel, proba scrisă a fost eliminatorie, la interviul final ajungând peste douăzeci de candidaţi.

Aceştia se plâng şi de modul în care s-a desfăşurat interviul de departajare. “Acolo mi s-au pus trei întrebări retorice: «Cum te cheamă?», «Ce facultate ai absolvit?» şi «Unde ai mai lucrat?» Unii au răspuns de nota 10, iar eu mi-am ştiut numele de nota 9”, spune, amuzat, I.B., absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie Septimiu Mureşan. Purtătorul de cuvânt al primăriei a specificat că interviul nu a constat doar în acele întrebări şi că a fost mult mai complex. “Au fost mai multe întrebări prin care Comisia de examinare şi-a făcut o imagine despre om, un background despre acesta şi a verificat dacă e potrivit pentru acest gen de activitate. Aceşti noi angajaţi merg direct în stradă din prima zi de lucru”, a spus reprezentantul municipalităţii.

Comenteaza