Film cu actor clujean, premiat la Locarno

Film cu actor clujean, premiat la Locarno
Filmul lui Marian Crişan, “Morgen”, în care un rol principal este deţinut de actorul clujean Hathazi Andras (foto), a obţinut sâmbătă seara patru premii la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.
“Morgen” a fost recompensat cu Premiul special al Juriului, Premiul Juriului Ecumenic, prin care filmul va fi distribuit în Elveţia, Premiul “Don Quijote” al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Film şi Premiul III din partea Juriului Junior. Pelicula este debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan, care a câştigat un Palme d’Or la Cannes în 2006 pentru scurtmetrajul “Megatron”.

“Morgen” este povestea relaţiei stranii dintre un imigrant ilegal kurd, care vrea să ajungă în Vest, şi un pescar ungur din Salonta, care ar trebui să-l scoată din ţară. Alături de Hathazi Andras, rolurile principale sunt deţinute de actorul turc Ylacin Ylmaz şi actriţa Elvira Râmbu de la Oradea.

În distribuţie mai figurează şi alţi actori clujeni: Levente Molnar, Jozsef Biro şi Sinko Ferenc, ca şi numeroşi actori ai Teatrului din Oradea. De altfel, filmul a fost turnat chiar la Salonta, oraşul natal al lui Marian Crişan. “Morgen” e o coproducţie Mandragora (România), Katapult Film (Ungaria) şi Slot Machine (Franţa). Premiera românească va avea loc în toamna acestui an.

Comenteaza