Florin Cîțu: Certificatul de vaccinare creează discriminări, până nu se imunizează toată populația

Florin Cîțu: Certificatul de vaccinare creează discriminări, până nu se imunizează toată populația
| Foto: istockphoto

Florin Cîţu spune că discuţiile pe tema certificatului de vaccinare nu au sens, atâta timp cât marea majoritate a populaţiei nu a avut şansa să se vaccineze deoarece etapa a treia a vaccinării abia ce a început. 

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat, joi, că în acest moment nu are sens o discuţie pe tema unui paşaport vaccinal, completată cu o măsură în plan intern privind o bonificaţie pentru cei care se imunizează, pentru că ar crea o discriminare până nu se dă tuturor românilor şansa să se vaccineze. 

Potrivit premierului, un certificat de vaccinare care să permită libera circulație ar crea o discriminare în societate, dacă nu sunt imunizați toți românii.

"Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european. Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare».

Deci, până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, nici nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Mi se pare o discuţie care nu are sens în momentul ăsta", a afirmat Florin Cîţu la B1 Tv, întrebat dacă vede fezabilă ideea certificatului/paşaportului vaccinal şi chiar o bonificaţie acordată celor care s-au imunizat, potrivit Agerpres.

Comenteaza