Florin Piersic ar urma să fie transferat de la Institutul Balș la un spital de ortopedie din Capitală

Florin Piersic ar urma să fie transferat de la Institutul Balș la un spital de ortopedie din Capitală

După investigațiile de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", Florin Piersic ar urma să fie transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor, unde medicii se vor ocupa de proteza de ghenunchi a actorului.

Florin Piersic ar urma să fie externat de la Institutul Matei Balș și transferat la o clinică privată din Capitală pentru a efectua un RMN. Ulterior, actorul va fi dus la un alt spital de stat din București, mai precis la Spitalul Foișor, pentru investigații suplimentare legate de o problemă la genunchi.

„Va face PET - CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi”, a declarat joi pentru Agerpres managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.

Institutul transmite și că, având în vedere situația medicală a actorului, intervenția ortopedică nu va fi lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție.

„Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârstă și bolile asociate. Este vorba un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineață la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic. Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică pacientul va continuă tratamentul procesului infecțios”, au transmis reprezentanții Institutului Matei Balș.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de boli infecțioase Matei Balș, acolo unde a fost transferat actorul, marți seara, de la Cluj, a dezvăluit cum stau lucrurile, de fapt, și cât de gravă este infecția de care suferă Florin Piersic.

"Vorbim de un stafilococ din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este stafilococul pe care noi toți îl avem și pe piele, este ubicuitar, adică există peste tot. În mod clar este stabil și când spun stabil mă refer la situația în care nu e în terapie intensivă și nu a fost din primul moment. Nu este o situație medicală care să-i pună viața în pericol în acest moment", a declarat la Antena 3 CNN, dr. Adrian Marinescu.

Medicii de la Institutul Inimii care l-au tratat pe marele actor spun că Florin Piersic a fost internat în Cluj cu o infecție generalizată (detalii aici) și că cele care pun cele mai mari probleme în astfel de cazuri sunt eventualele proteze, care nu răspund la tratamentul cu antibiotice dacă sunt atinse de infecție, cum e cazul actorului - proteza de la genunchi și stimulatorul cardiac, ultimul fiind îndepărtat de medicii din Cluj.

Comenteaza