Florin Piersic, "străin în noapte" de ziua lui

Florin Piersic,
Sala de spectacole a Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) din Cluj-Napoca a devenit neîncăpătoare în această seară pentru clujenii care au ţinut să fie prezenţi la spectacolul „Străini în noapte”, pe care îndrăgitul actor Florin Piersic (foto) îl joacă la împlinirea a 75 de ani, alături de Medeea Marinescu.
„Este a şaptesprezecea oară când joc acest spectacol acasă. Am emoţii de fiecare dată cînd apar în faţa publicului, cu atât mai mult cu cât stau în faţa dumneavoastră, care sunteţi de-ai mei. E pentru prima oară când joc acasă, alături de Medeea Marinescu”, a declarat Florin Piersic, înainte de începerea spectacolului.

Actorul şi-a manifestat bucuria pentru evenimentul de ieri, inaugurarea cinematorgrafului care îi poartă numele, numindu-l "cel mai frumos cadou pe care l-am primit în viaţa asta".

Între cei peste 800 de spectatori care au umplut sala CCS se numără oameni de cultură, actori, politicieni, oameni de afaceri.

La spectacol asistă şi prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, cu soţia sa, şi Tudor Giurgiu, directorul festivalului TIFF.

Sala unde se desfăşoară spectacolul este arhiplină, în condiţiile în acre dispune de peste 800 de locuri. Au fost amplasate scaune şi între rânduri, iar aproximativ 20 de persoane stau în picioare.

Spectacolul "Străini în noapte" este regizat de Radu Beligan, după piesa scrisă de Jean Anouilh şi a fost jucat în foarte multe oraşe din ţară. Iniţial Florin Piersic a jucat alături de Emilia Popescu, dar în ultimele spectacole rolul feminin a fost interpretat de Medeea Marinescu.

Comenteaza