Fost consilier judetean, gasit de ANI in stare de incompatibilitate

Fost consilier judetean, gasit de ANI in stare de incompatibilitate
Un fost consilier judetean liberal a fost gasit de Agentia Nationala de Integritare (ANI) in stare de incompatibilitate.

Conform unui comunicat de presa remis vineri dupa-masa, clujeanul Eugen Cecan s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 29 ianuarie 2013 - 28 mai 2014, intrucat a detinut, simultan cu functia de consilier judetean, pe cea de director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj.

Astfel, el a incalcat prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit caruia „functia de consilier local sau consilier judetean este incompatibila cu: [...] functia de prefect sau subprefect; [...] functia de [...] director [...] la regiile autonome si societatile comerciale de interes local infiintate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judetean respectiv sau la regiile autonome si societatile comerciale de interes national care isi au sediul sau care detin filiale in unitatea administrativ-teritoriala respectiva".

Cecan a fost ales cosilier judetean pe listele USL in 2013, insa a renuntat la functie inainte de incheierea mandatului, in 2014. El a fost membru în Comisia de patrimoniu, regii, comert, turism si in Comisia de sanatate, asistenta sociala, tineret si sport.

Comenteaza