Foștii primari din Florești, condamnați definitiv pentru fapte de corupție

Foștii primari din Florești, condamnați definitiv pentru fapte de corupție

Foștii primari din Florești, Horea Șulea și Ioachim Vancea au pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astfel, ei vor rămâne cu condamnarea de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru corupție.

”Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de inculpaţii Zanc Florin Dumitru, Şulea Horia Petru şi Vancea Ioachim împotriva deciziei penale nr.612 din data de 23 aprilie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Cluj – Secţia penală şi de minori, în dosarul nr.1785/211/2018. Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumei de câte 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 februarie 2022.”, arată soluția ÎCCJ.

Anul trecut, Curtea de Apel Cluj a respins apelul formulat de foștii primari ai comunei Florești Horia Șulea și Ioachim Vancea și a menținut condamnările inițiale. Şulea a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru efectuarea unor plăți nelegale a serviciilor de curățenie stradală și deszăpezire din comuna pe care o conducea.

Alături de Horia Șulea, în dosar sunt inculpați și fostul primar, Ioachim Vancea, dar și directorul tehnic din Primăria Florești, Florin Zanc. Șulea și Vancea sunt acuzați că au efectuat plățile fără ca să existe contracte de achiziție pentru aceste servicii, în anii 2010, 2012 și 2013. Prejudiciul este estimat la 270.000 de lei.

Comenteaza