Fostul director tehnic din primărie, constructor de blocuri

Fostul director tehnic din primărie, constructor de blocuri
Vestitul director tehnic din vremea lui Funar, Mihai Mureşan (foto), s-a întors în primărie, însă doar pentru şedinţa Comisiei de Urbanism. Acesta nu va ocupa din nou vreo funcţie administrativă, ci a cerut, în calitate de beneficiar a două blocuri, modificarea autorizaţiei.


După şapte ani de când nu mai este directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, preşedintele PRM Cluj-Napoca, Mihai Mureşan, a păşit din nou în Sala de Sticlă a municipalităţii. Acesta a urmărit cu interes susţinerea de către partenerul său, arhitectul Ionel Vitoc, a cererii de modificare a autorizaţiei de construcţie pentru două blocuri cu patru etaje ridicate în cartierul Bună Ziua. "Proiectul este terminat, blocurile sunt executate. Dorim să primim aviz pentru intrarea în legalitate", a spus arhitectul Vitoc. Constructorii nu au mai realizat adăpostul antiaerian la subsolul blocurilor, iar apartamentele cu patru camere le-au transformat în câte două locuinţe cu două camere.

"Noi am cumpărat terenul cu autorizaţie cu tot. În timp ce am construit, l-am regândit în tendinţa pieţei. Apartamentele cu patru camere sunt greu de vândut. Modificarea cerută de noi nu afectează structura de rezistenţă, nu modifică suprafeţele autorizate şi nu contravine planului urbanistic din zonă, care este L5a", a declarat pentru ZIUA de CLUJ fostul director Mihai Mureşan. Solicitarea constructorilor nu a fost pe placul membrilor Comisiei de Urbanism, care au spus că mai trebuie să analizeze proiectul înainte de a lua o decizie.

"Ar trebui ca termenul de intrare în legalitate să fie înlocuit cu cel de ieşire din ilegalitate. Consiliul Local ar trebui să îşi precizeze o poziţie privind activitatea de construire în oraş. Tolerează ca proiectele să fie modificate din diverse cauze, justificate sau nu, prin diverse iniţiative, fără ca acestea să fie aduse la cunoştinţa autorităţilor sau suntem puşi în faţa situaţiei împlinite, în urma unei decizii luate unilateral? Comisia se află într-o poziţie ingrată. Politicul ar trebui să spună dacă în municipiul Cluj-Napoca se tolerează sau nu astfel de situaţii", a precizat arhitectul Şerban Ţigănaş, membru al comisiei. "Evident că pot să existe opinii diverse. Sunt discuţii, nu mi s-a părut deosebit dialogul", a spus despre şedinţă Mureşan. Acesta declară că a început afacerile imobiliare din anul 2006.

Mihai Mureşan, fost director tehnic în primărie cât timp aceasta a fost condusă de Gheorghe Funar, a fost trimis în judecată în 2007 de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru favorizarea la licitaţii a două firme. În luna mai a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv achitarea lui Mureşan. "Am spus de la început că am încredere în justiţie", a declarat preşedintele PRM Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza