Fostul prefect Călin Platon a fost arestat

Fostul prefect Călin Platon a fost arestat
Fostul prefect Călin Platon, reţinut de poliţişti după ce a provocat vineri seara un accident de circulaţie soldat ulterior cu moartea bebeluşului lovit, în vârstă de doar trei luni, a fost arestat  preventiv, luni, pentru 29 de zile.

Decizia a fost luată după mai bine de nouă ore în care  fostul prefect a fost audiat de procurori cu privire la circumstanţele provocării accidentului. Luni dimineaţă Platon, dar şi martorii accidentului, au fost audiaţi la Poliţie. La ieşirea de la audieri Platon a declarat că regretă "foarte mult" cele întâmplate şi că a fost afectat de lumina soarelui în momentul când a provocat accidentul.

Amintim, vineri seara în jurul orei 18.30 fostul prefect Călin Platon a provocat un accident de circulaţie pe strada 1 Decembrie 1918, pe trecerea de pietoni, unde a lovit cu maşina o femeie de 32 de ani şi pe copilul acesteia, în cărucior, în vârstă de doar trei luni. Copilul a fost operat sâmbătă la Clinica de Neurochirurgie, dar a murit duminică din cauza leziunilor.

Platon este acuzat de ucidere din culpă, de vătămare corporală şi de conducere a unui autoturism deşi avea permisul suspendat, având în vedere că permisul de conducere îi fusese suspendat în 5 august pentru depăşirea vitezei legale. Platon a fost prefect al Clujului între anii 2008 şi 2009 iar în prezent este inspector guvernamental.
Comenteaza