Fostul prefect Călin Platon, judecat pentru ucidere din culpă

Fostul prefect Călin Platon, judecat pentru ucidere din culpă
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au finalizat rechizitoriul în cazul fostului prefect Călin Platon (foto), care în urmă cu o lună a provocat un accident pe o trecere de pietoni, omorând un bebeluş şi rănind-o pe mama acestuia.
“Călin Platon a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducere cu permisul suspendat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian. Fostul prefect Călin Platon se află în arest preventiv după ce la sfârşitul lunii august a provocat un accident pe o trecere de pietoni în cartierul Grigorescu. Acesta a lovit cu maşina un cărucior în care se afla un bebeluş de trei luni şi pe mama acestuia, care trecea strada prin loc marcat.

Bebeluşul a murit două zile mai târziu la spital, în vreme ce mama acestuia a fost operată la un picior, având mai multe fracturi la gamba dreaptă. “Doamna Jakab este tot la pat şi nu poate călca cu piciorul accidentat. Este posibil să rămână cu un anumit grad de invaliditate. Nu ne-am înţeles cu domnul Platon în ce priveşte daunele morale pe care le vom cere în instanţă”, a spus avocatul victimei, Alexandru Rădulescu.

Comenteaza