Fostul prefect Călin Platon rămâne în arest

Fostul prefect Călin Platon rămâne în arest
Fostul prefect Călin Platon rămâne în arest, a decis Tribunalul Cluj, care a judecat astăzi recursul acestuia împotriva măsurii de prelungire a arestului preventiv cu 15 zile, dat vineri de Judecătoria Cluj-Napoca.
"Recunosc accidentul, regret enorm ceea ce s-a întâmplat, însă ceea ce contest este starea de arest, pe care o consider excesivă raporta la cariera mea profesională, moralitatea, tenaticatea şi toată viaţa mea", a declarat Platon în faţa judecătorilor de la Tribunal.

Avocatul acestuia, Tiberiu Ban, a cerut judecătorilor să facă diferenţa între cazul lui Platon şi cele ale lui Tonea şi Hilote, în care inculpaţii au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi au părăsit locul accidentului.

Platon a fost arestat după ce a provocat un accident mortal în cartierul Grigorescu, pe trecerea de pietoni. Acesta a luat pe capota maşinii un copil de 3 luni aflat într-un cărucior împins de mamă, care a coborât pe carosabil într-o zonă cu vizibilitate redusă. Copilul a murit la spital, în vreme ce mama a trebuit operată la picior.

Comenteaza