Fostul primar din Baia Mare cere revizuirea sentinţei de la Cluj

Fostul primar din Baia Mare cere revizuirea sentinţei de la Cluj
Fostul edil al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, s-a prezentat, ieri, la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă cererea sa de revizuire a condamnării din data de 17 martie 2010, când aceeaşi instanţă l-a condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu.

După zece luni petrecute după gratii, Cristian Anghel a fost eliberat condiţionat de către Tribunalul Maramureş. Dacă cererea de revizuire a sentinţei va fi admisă de către Curtea de Apel Cluj şi va fi anulată condamnarea, fostul primar va putea candida din nou la funcţii publice, lucru interzis de sentinţa penală de condamnare.

Procesul s-a amânat ieri pentru data de 5 mai deoarece Cristian Anghel doreşte să-şi angajeze alt avocat. Fostul primar a fost condamnat irevocabil pe motiv că a determinat Consiliul Local Baia Mare, în 2006, să achiziţioneze un imobil supraevaluat la preţul de 544.550 de euro, după ce în 2004 refuzase aceeaşi clădire la 150.000 de euro. Instanţa clujeană a decis totodată că Anghel trebuie să plătească municipalităţii din Baia Mare echivalentul în lei al sumei de 394.500 de euro, diferenţa dintre cele două valori ale imobilului achiziţionat. Anghel a fost unul dintre cei mai longevivi primari din România, fiind edilul Băii Mari din 1993 până în martie 2010.

 

 

Comenteaza