Fotbalistul Christian Atsu, găsit mort printre victimele cutremurului din Turcia

Fotbalistul Christian Atsu, găsit mort printre victimele cutremurului din Turcia

Atacantul ghanez al echipei turce Hatayspor, Christian Atsu, a murit în cutremurul din Turcia.

Cadavrul lui a fost găsit sub dărâmături. Atsu juca pentru Hatayspor, o echipă de fotbal din provincia sudică a Turciei, devastată de cutremur. Presa turcă îl citează pe agentul turc Murat Uzun Mehmet, care a dat vestea. Pe Twitter curg mesajele de condoleanţe.

În ultimele zile, vestea descoperirii jucătorului în viaţă, sub dărâmături, şi internarea acestuia fusese negată. Atsu lipsea, a confirmat pentru AFP antrenorul lui Hatayspor, Volkan Demirel. „Veştile pe care le am nu sunt bune, nu a fost găsit încă”, a spus el.

Autorităţile turce au confirmat vestea morţii sale, după ce în zilele următoare cutremurului s-au răspândit zvonuri conform cărora Atsu ar fi fost scos dintre dărâmături, rănit, dar în viaţă.

Agentul său, Nana Sechere, a fost cel care a avertizat că fotbalistul este încă dispărut şi a distribuit salvatorilor fotografia sa, în speranţa că va fi recunoscut printre cei salvaţi. De la cutremur lipseşte si directorul sportiv al clubului, Taner Savut.

Atsu, 65 de apariţii şi 10 goluri pentru naţionala Ghanei, a fost cumpărat de Chelsea în 2013, pentru care nu a jucat niciodată întrucât a fost împrumutat la Vitesse, Everton, Bournemouth şi la Malaga, înainte de a merge la Newcastle, pentru care a disputat 107 meciuri, înscriind de 8 ori, între 2016 şi 2021.

După un sezon în Arabia Saudită, la Al Raed, stagiune marcată de accidentări, în vară a fost cumpărat de Hatayspor, pentru care a jucat doar trei meciuri, marcând un singur gol, împotriva echipei Kasimpasa.

Etichete
Comenteaza