Fragment dintr-un document emis de Papa Ioan Paul al II-lea, prezentat la catedrala greco-catolică

Fragment dintr-un document emis de Papa Ioan Paul al II-lea, prezentat la catedrala greco-catolică
Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, va susţine trei conferinţe, marţi, miercuri şi joi, la catedrala episcopală de acest rit, de pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

Într-una dintre conferinţe va fi propus pentru meditaţie un text dintr-un document emis de Papa Ioan Paul al II-lea în 1995.

Conferinţele respective reprezintă o tradiţie în Postul Paştilor şi vor avea loc după Liturghia care va începe în zilele respective la catedrala greco-catolică la ora 18. De precizat că prezentarea verbală va fi însoţită de prezentarea unor imagini.

Tema aleasă pentru conferinţele din cele trei zile este „Familia umană şi familia divină, minunatul dar al vieţii", în contextul în care în Eparhia greco-catolică de Cluj-Gherla anul acesta este sărbătorit ca „Anul Familiei".

În prima dintre seri tema este „Moartea dătătoare de viaţă - naşterea Bisericii". Fragmentul propus pentru meditaţie provine dintr-una din epistolele Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan.

În a doua seară tema conferinţei va fi „Viaţa comunităţii apostolice - familia Bisericii primare", cu un text din Faptele Apostolilor.

Cea de-a treie conferinţă va avea tema „Familia - ‹sanctuarul vieţii› în sprijinul culturii vieţii" şi va fi propus pentru meditaţie un text din documentul „Evangelium Vitae", emis de Papa Ioan Paul al Ii-lea în 1995.

 

 

Comenteaza