Fratele lui Sile Pietroi, suspect de spargeri din Cluj-Napoca

Fratele lui Sile Pietroi, suspect de spargeri din Cluj-Napoca
Unul dintre cei doi fraţi ai cunoscutului interlop bucureştean Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, este suspectat că ar fi autorul celor patru spargeri date într-o zi într-un bloc de pe strada Dâmboviţei din cartierul Mărăşti.

Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de CLUJ că poliţiştii care anchetează spargerile de pe Dâmboviţei s-au deplasat la sfârşitul lunii trecute la Satu Mare, după ce Ştefan Fierbântu, zis Fane Pietroi, a fost arestat preventiv. Potrivit poliţiştilor din Satu Mare, fratele lui Sile Pietroi şi încă două persoane au încercat să pătrundă în câteva apartamente dintr-o zonă bună a oraşului. Surse din rândul anchetatorilor spun că metoda folosită de hoţi seamănă cu cea prin care s-au spart locuinţele de pe Dâmboviţei, adică demontarea broaştelor. După cinci zile de stat în arest prevrentiv, Ştefan Fierbântu a fost pus în libertate în lipsa unor probe solide care să-l incrimineze, însă rămâne în cercetare. Cele patru apartamente din blocul de pe Dâmboviţei nr. 10 au fost sparte în 15 septembrie, în jurul orei 18:00, fiind furaţi în grabă 1.000 de lei. "Ancheta este în curs. S-a format un cerc de suspecţi. Atât putem spune deocamdată", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Adnana Ilieş.

Fraţii Pietroi sunt cunoscuţi în capitală pentru fapte violente: de la tâlhării până la tentative de omor. Ştefan, cel mai mic dintre ei, după ce şi-a făcut mâna în Ilfov, şi-a mutat "afacerile" în nordul ţării. Clanul este condus de Vasile Fierbântu, zis Sile Pietroi, pe care ofiţerii de la investigaţii criminale l-au reţinut de multe ori pentru fapte grave. Fraţii mai mici, Radu, zis Chioru', şi Ştefan, zis Fane, sunt cunoscuţi ca specialişti în tâlhării şi spargeri de locuinţe, potrivit anchetatorilor din Bucureşti. Ultima oară Chioru a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant încercând să smulgă din zid uşa unui apartament. El s-a opus reţinerii, agresând câţiva poliţişti.

 

Comenteaza