Frauda în plină stradă: Două persoane care pretindeau că sunt surdo-muți, prinse de jandarmi în centrul Clujului

Frauda în plină stradă: Două persoane care pretindeau că sunt surdo-muți, prinse de jandarmi în centrul Clujului

Jandarmii clujeni au descoperit o tentativă de fraudă în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.

Două persoane au fost surprinse abordând trecătorii cu scopul de a strânge fonduri, prezentând coli A4 pe care erau scrise mesaje de susținere pentru o presupusă asociație regională destinată surdo-muților și copiilor săraci.

"Luni, 02 septembrie, în jurul orei 13:30, pe timpul executării misiunilor  specifice a efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, în zona centrală a  municipiului Cluj-Napoca, lucrătorii noștri au observat 2 persoane care abordau  trecătorii prin gesturi și prezentarea unor coli A4 cu următorul mesaj: «Asociația  regională pentru surdo-muți handicapați și copii săraci. Dorim să obținem un centru  internațional și național pentru copii Mulțumim!»", au transmis jandarmii clujeni.

În urma verificărilor, s-a constatat că aceste persoane nu aveau deficiențe de comunicare sau de auz, așa cum lăsau să se înțeleagă pentru a câștiga compasiunea publicului. Mai mult, niciuna dintre persoanele implicate nu deținea documentele necesare pentru a dovedi legalitatea activității de strângere de fonduri, precum și acordul autorităților locale.

Jandarmii au întocmit documentele necesare și au transferat cazul către Secția 2 Poliție Cluj-Napoca pentru a continua investigațiile și a lua măsurile legale corespunzătoare.

Comenteaza