Update Video Foto Furtuna a ocolit oraşul Cluj-Napoca, dar a lovit în plin Dejul. Mai multe blocuri au rămas fără acoperiș
- Scris de Ziua de Cluj
- 31 Iul 2021, 19:25
- Eveniment
- Ascultă știrea
Pompierii de la ISU Cluj anunţă că sunt deja peste 30 de solicitări pentru îndepărtarea arborilor sau a buăţilor din construcții doborâte de vijelie la Dej. Mai multe blocuri au rămas fără acoperiș.
UPDATE:
Peste 100 de solicitări au fost înregistrate pentru intervenția pompierilor ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au avut loc în zona Dej.
Unsprezece echipaje de pompieri, din cinci subunități ale ISU Cluj răspund în aceste momente solicitărilor venite din partea cetățenilor din municipiul Dej (strada Fragilor, 1 Mai, Aurora, s.a.) , precum și din localitățile Bonțida Iclod, Mica, Cășeiu, Apahida, Cuzdrioara, Mintiu, Gherlii Gherla, Sic și Petea.
Au fost înregistrate solicitări privind acoperișuri sau elemente de construcții doborâte de vântul puternic, precum și arbori căzuți la pământ. De asemenea, rețeaua de distribuție a energiei electrice a fost afectată, pentru refacerea căreia intervin în teren echipe ale furnizorului de utilități.
Până în acest moment nu au fost persoane rănite.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avertizarea autorităților pentru codul roșu a venit însă după ce mai multe blocuri din Dej au rămas fără acoperiș. În imaginile surprinse de someseanul.ro pe parcursul furtunii se pot vedea bucăți desprinse de pe acoperișurile mai multor blocuri, iar vijelia și ploaia torențială au afectat zone extinse din oraș.
Sursa video: Alex Prunean
Sistemul de canalizare nu a mai făcut față, iar străzile au fost practic inundate chiar și în zonele înalte din municipiu. Mesajul RO-ALERT care anunța codul roșu de vreme severă imediată a venit exact în momentul în care s-a încheiat transmisiunea live video adică după ce furia naturii s-a mai potolit.
Totuşi, autorităţile susţin că s-a emis, atât atenționare meteo, cât și mesaje Ro-Alert pentru zona Dej. Dar locuitorii din zonă spun că a fost prea târziu, că acestea au venit fie în timp ce vremea se dezlănţuise, fie când furtuna era pe terminate.
"Sunt deja peste 30 de solicitări pentru îndepărtarea arborilor/elementelor de construcții doborâte și evacuarea apei acumulate", anunţă ISU Cluj, spunând că va reveni cu detalii.