Gazonul de pe Naţional Arena trebuie schimbat! Mâine jucăm cu Franţa

Gazonul de pe Naţional Arena trebuie schimbat! Mâine jucăm cu Franţa
Gazonul de pe "Naţional Arena" s-a deteriorat deja şi trebuie schimbat, deşi până la meciul cu Franţa a mai rămas o singură zi.

Montat mai târziu cu câteva săptămâni decât termenul stabilit iniţial, gazonul a devenit impracticabil. În luna septembrie, pe "Naţional Arena" sunt programate şase partide, printre care se numără şi meciul cu Franţa, din preliminariile Campionatului European.

Primăria Municipiului Bucureşti a făcut câteva precizări:

Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal România-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare.

Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. După această data (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport.

Terenul de joc nu a fost recepţionat şi achitat de Primărie către Antreprenor, urmând că acest lucru să se facă numai după probarea lui, adică efectuarea unor jocuri oficiale.

 

 

Comenteaza