Gheboasă, amendat cu 1.000 lei pentru după concertul de la UNTOLD. A fost sesizat și CNCD

Gheboasă, amendat cu 1.000 lei pentru după concertul de la UNTOLD. A fost sesizat și CNCD

Trapperul Gheboasă a fost amendat de jandarmii clujeni pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare" în timpul concertului susținut în cadrul festivalului UNTOLD.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca transmite că s-a autosesizat și a luat decizia de a analiza suportul optic pe care l-au avut la dispoziție, după informațiile apărute în spațiul public cu privire la concertul susținut de trapperul Gheboasă, în timpul căruia acesta a avut versuri vulgare și rasiste.

"În urma analizării informațiilor și verificării aspectelor semnalate, în data de 8 august a.c., a fost aplicată în acest caz o sancțiune contravențională, conform prevederilor art. 2, alin. 1) din Legea 61/1991, constând în amendă în valoare de 1.000 lei, pentru "proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”.
Totodată, menționăm faptul că a fost sesizat Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare", au transmis reprezentanții Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Concertul cântărețului Gheboasă de la UNTOLD a stârnit scandal la nivel național, după ce și-a încurajat publicul, printre care, mulți minori, să fredoneze versurile unei piese cu cuvinte obscene. Vezi și punctul de vedere transmis de Edy Chereji, co-fondatorul festivalului de al Cluj-Napoca.

 

Comenteaza