Gheboasă nu va plăti amenda şi o va contesta în instanţă / Jandarmii din Cluj-Napoca: "Nu aplicăm sancţiuni discriminatorii pe criterii etnice"

Gheboasă nu va plăti amenda şi o va contesta în instanţă / Jandarmii din Cluj-Napoca: "Nu aplicăm sancţiuni discriminatorii pe criterii etnice"

Jandarmeria Română a transmis, marţi seară, în legătură cu amenda aplicată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca cântăreţului Gheboasa (Gabriel Gavriş) pentru versurile vulgare şi rasiste din concertul susţinut la festivalul Untold, că instituţia "nu aplică sancţiuni discriminatorii".

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la sancţiunea aplicată astăzi de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, facem precizarea că Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură.

Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se afirmă în comunicatul de presă transmis de Jandarmeria Română.

De asemenea, sursa citată menţionează că "Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca va continua să analizeze imaginile din timpul festivalului şi acolo unde se vor constata fapte antisociale, vor fi aplicate sancţiuni conform legii, într-o manieră echitabilă şi nediscriminatorie".

Reacţia Jandarmeriei Române vine după ce, într-un video postat pe reţelele de socializare, cântăreţul Gheboasa afirmă că a fost amendat de jandarmii clujeni "pe ochi frumoşi'', el fiind "ţigan" şi singurul aparţinând acestei etnii care a cântat pe scena de la Untold.

Acesta a adăugat că această amendă i-a fost aplicată în condiţiile în care nicio instituţie a statului nu a reacţionat până acum faţă de injuriile rasiste care îi sunt aduse constant lui pe reţelele de socializare de către diverse persoane şi că i se pare ''revoltător'' că i-a fost făcută reclamaţie la Consiliul de Combatere a Discriminării de către jandarmii clujeni pentru piesa "Dă-i ţiganca". Cântăreţul a mai afirmat că nu va plăti amenda şi că o va contesta în instanţă, a transmis Agerpres

Citeşte şi: 
Gheboasă, amendat cu 1.000 lei pentru după concertul de la UNTOLD. A fost sesizat și CNCD
Edy Chereji, co-fondator UNTOLD, despre concertul Gheboasă

Comenteaza