Gheorghiţă Mateuţ, la a patra achitare în acest an

Gheorghiţă Mateuţ, la a patra achitare în acest an
Dacă în anii precedenţi clienţii apăraţi de avocatul clujean Gheorghiţă Mateuţ nu au avut parte de sentinţe favorabile, în 2015 situaţia s-a schimbat.

Astfel, după Marian Oprișan la Judecătoria Cluj-Napoca, Cosmin Dragu Flueraș la Curtea de Apel Timișoara, Vasile Lucuț la Curtea de Apel Cluj și ÎCCJ, a venit rândul Cameliei Voiculescu să primească o achitare la Tribunalul București, înformează clujust.ro.

Sentinţa a fost dată joi seara, ea fiind achitată în dosarul Loteria II, alături de Gheorghe Copos şi de ceilalţi 11 inculpaţi acuzaţi de manipularea pieţei de capital.

Instanța a dipus achitarea Cameliei Voiculescu în baza art. 16 alin. (1) lit. b din Codul de procedura penală, potrivit căruia „fapta nu este prevazută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

Decizia nu este definitivă, iar procurorii DNA au anunțat deja că o vor ataca cu apel, la fel ca în cazul baronului PSD Marian Oprișan, judecat acum la Curtea de Apel Cluj.

Camelia Voiculescu, fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Printre persoanele cu notorietate apărate în instanță de Mateuţ se regăsesc fost primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu, fostul vicepreşedinte de Consiliu Judeţean Radu Bica, dar şi cunoscutul om de fotbal Gigi Becali.

Comenteaza