Giurgiu cere reintroducerea în lege a şomajului tehnic. "Sunt foarte multe societăţi în Cluj care nici acum nu au de lucru"

Giurgiu cere reintroducerea în lege a şomajului tehnic.
Deputatul clujean Mircia Giurgiu cere reintroducerea în lege a conceptului de şomaj tehnic, care a fost valabil, legal, doar în 2010. "Şi acum e criză", susţine Giurgiu.

Deputatul spune că a insistat pentru reintroducerea acestei prevederi la fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, iar acum la premierul Boc, care administrează interimar şi acest portofoliu. "Acum nu mai există prevederea de a trimiet în şomaj tehnic. A fost în 2010, acum nu mai există această prevedere", a explicat Giurgiu, adăugând că acum singurele variante pe care le au companiile pentru angajaţii cărora nu le poate plăti salariile sunt trimiterea în concediu de odihnă sau respectiv în concediu fără salariu, ori reducerile de personal.

Dacă varianta şomajului tehnic ar fi viabilă, orice firmă ar putea trimite angajaţii acasă, timp de trei luni, cu plata a 75% din salariu. "La Cluj sunt foarte mulţi agenţi economici care aşteaptă această ordonanţă. Sunt foarte multe societăţi în Cluj care din păcate nici acum nu au de lucru", a conchis Giurgiu.

Comenteaza