News alert Video Golaniada cu cortul la Cluj! 11 corturi în Unirii, protest sâmbătă seara - "Solidaritate în stradă, OUG revine!"

Golaniada cu cortul la Cluj! 11 corturi în Unirii, protest sâmbătă seara - "Solidaritate în stradă, OUG revine!"

Protestatarii care şi-au instalat corturi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca spun că nu intenţionează să plece până ce nu cade Guvernul PSD. Au dormit două nopţi în centrul oraşului, iar seara participă la proteste. 

"Bună prieteni. Vă scriu dintr-un cort instalat în Piaţa Unirii din Cluj. Plouă, plouă, plouă. O zi grea din acest punct de vedere. Am ajuns la 11 corturi instalate. Trebuie să mulţumim tuturor acelora care ne-au ajutat cu echipament, mâncare sau apă. Şi nu au fost puţini. E atât de păcut să simţi căldura oamenilor care apreciază ceea ce facem. Mâine ne aşteaptă o noua zi în care vom continua protestul nostru. Sperăm să fim din ce în ce mai mulţi. Am sentimentul că sfârşitul actualei puteri e aproape", a scris Sorin Bobiş pe Facebook. 

 

Bobiş este iniţiatorul marşului din 10 ianuarie 2018, când un grup de persoane au mers pe jos, din Cluj-Napoca spre Bucureşti, ca să participe la protestul din 20 ianuarie 2018 privind modificările aduse legilor justiţiei. 

Proteste au loc şi sâmbătă, 23 iunie 2018, la Cluj-Napoca

"Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să "reînvie" fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)

Ce vrea Dragnea acum: 
• Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani.

Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13.

Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Când? În fiecare zi, până ne atingem scopul.

Cine? TU. Nu "opoziţia", nu "Europa", nu "Preşedintele", nu "Dumnezeu". Dacă tu nu te mişti, să nu spui pe urmă că alţii au fost de vină.

Cu cine? Cu familia, cu prietenii, cu vecinii, cunoscuţii, cu fiecare om la care te poţi gândi şi pe care îl poţi aborda. Cu toţi cei din lista ta de telefon. Cu toţi cei din lista ta de mail. Pune mâna şi sună. Pune mâna şi scrie. Ridică vocea şi strigă. Altă opţiune nu mai e.

Cum? Cu toată luciditatea, dar şi cu toată furia din lume. Cu toată demnitatea de care mai eşti în stare. Cu toată grija faţă de tot ceea ce şi toţi cei care îţi sunt preţioşi. Fără clintire. Fără ezitare.
Până când trebuie. Până cădem toţi sau cad ei de la putere. 
Până la capăt, al nostru sau al lor. - via Dumitru Valcu", se arată într-un mesaj pe Facebook. 

Comenteaza