Gore, judecat pentru tentativă de omor !

Gore, judecat pentru tentativă de omor !
Marius Florin David, alias Gore, a fost trimis în judecată la Tribunalul Cluj sub acuzaţia de tentativă de omor. Pe parcursul anchetei, avocatul lui Gore a solicitat schimbarea încadrării juridice în vătămare corporală.

Gore va fi judecat pentru înjunghierea unui brancardier de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) în noaptea de 8 spre 9 august. Raportul medico-legal arată că brancardierul a avut nevoie de 55 de zile de îngrijiri medicale, dar că leziunile nu i-au pus în pericol viaţa. Pe parcursul anchetei, avocata lui Gore, Monica Dairatani, a încercat să obţină schimbarea încadrării juridice în vătămare corporală, care se pedepseşte mai uşor. "A rămas acuzaţia de tentativă de omor, care se pedepseşte între 7 şi 12 ani", a spus Dairatani.

Gore se află în arest preventiv, iar în timpul cercetărilor a fost internat o lună la Spitalul Penitenciar Jilava pentru expertiză psihiatrică. Aceasta a fost solicitată de procurori ca urmare a declaraţiilor date de Gore în faţa acestora, acuzatul susţinând că personalul de la UPU i-a ucis soţia şi că plănuia să-l omoare şi pe el. Concluziile expertizei arată că Gore are discernământ şi poate fi judecat. Avocata lui Gore, Monica Dairatani, susţine că trebuie stabilit dacă Gore a avut discernământ în momentul comiterii faptei. "Degeaba se arată după o lună că are discernământ. Am solicitat în probaţiune actele medicale care să arate dacă Gore a consumat înainte de incident substanţe toxice şi voi solicita o nouă expertiză care să arate dacă acestea i-au afectat pe moment discernământul", a spus Dairatani.

 

 

Comenteaza