Grecia cere test PCR negativ la intrarea pe teritoriul țării, inclusiv celor vaccinaţi

Grecia cere test PCR negativ la intrarea pe teritoriul țării, inclusiv celor vaccinaţi
| Foto: istockphoto

Se schimbă condiţiile de intrare pe teritoriul Greciei pentru toţi călătorii începând cu 19 decembrie. Conform noilor reguli se solicită un test PCR negativ valabil 48 de ore, pe lângă certificatul verde.

''Ca parte a eforturilor de a opri pandemia de COVID-19, ţara noastră va primi vizitatori din toate ţările cu un test PCR negativ valabil 48 de ore'', se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii elen publicat miercuri şi citat de Agerpres.  

''Călătorii care au stat în străinătate mai puţin de 48 de ore sunt scutiţi de această obligaţie'', se precizează în comunicat, subliniind că noua măsură va fi valabilă de duminică la ora locală 06:00 (04:00 GMT)''.

Aceste noi măsuri intră începând cu 19 decembrie, şi vor fi valabile până în 31 ianuarie. Regulile noi vin în contextul în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o răspândire rapidă a variantei Omicron.

Grecia (10,7 milioane de locuitori) înregistrează zilnic zeci de decese provocate de COVID-19. Miercuri, autorităţile sanitare au anunţat 77 de decese în ultimele 24 de ore şi 4.801 de noi infecţii. Ţara a înregistrat până acum peste un milion de contagieri cu COVID-19 şi 19.553 de decese de la începutul pandemiei.

Şi Italia a anunțat deja noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Dacă până în prezent, călătorii din UE puteau intra în Italia prezentând certificatul digital de vaccinare, conform noilor reguli, din 16 decembrie aceștia vor trebui să prezinte și un test COVID negativ. În cazul Italiei este valabil şi un test rapid pentru a avea libertate de mişcare.  

Citeşte şi: În Italia se intră doar cu test COVID negativ, indiferent că eşti vaccinat sau nu

Comenteaza