Green Energy rămâne în Cartierul Tineretului

Green Energy rămâne în Cartierul Tineretului
Instanţa a respins cererea de suspendare a intrării societăţii Green Energy Napoca în acţionariatul Cartierul Tineretului.

Tribunalul Comercial Cluj a respins cererea firmei Iris Ventures Limited de suspendare a hotărârii adunării generale a asociaţilor (AGA) din Cartierul Tineretului SRL, prin care a intrat în companie Green Energy Napoca SRL. Aceasta a preluat părţile sociale ale firmei Polus Real Estate, în care asociat majoritar este Iris Ventures şi care trebuia să predea Consiliului Local (CL) 384 de locuinţe sociale până în decembrie 2010.

Iris Ventures Limited (IVL), o companie off-shore din Marea Britanie, a solicitat în instanţă suspendarea AGA din 5 iulie din Cartierul Tineretului (CT) Cluj SRL, prin care s-a decis preluarea de către Green Energy Napoca SRL a celor 2.758.014 părţi sociale deţinute de Polus Real Estate (PRE), în valoare nominală totală de 27.580.140 de lei (peste 6 milioane de euro - n. red.). Cu girul CL, Green Energy Napoca (GEN) urmează să realizeze un parc fotovoltaic şi are obligaţia să predea municipalităţii energie electrică în valoare de 16 milioane de euro, cât ar fi valorat locuinţele sociale din contractul de asociere încheiat în 2006 cu PRE. CL a decis schimbarea obiectului asocierii în sensul reconversiei cartierului de locuinţe în parc fotovoltaic. Numai că asociatul majoritar al PRE, Iris Ventures, membră a grupului maghiar TriGranit, se opune pe căi juridice noului proiect, pe motiv că ar fi fost prejudiciat cu 6 milioane de euro, cât a adus aport la capital în momentul asocierii cu CL.

Iris Ventures a solicitat la Tribunalul Comercial atât anularea, cât şi suspendarea hotărârii AGA din Cartierul Tineretului SRL. Ultima dintre cereri a fost respinsă ieri de instanţă. "Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de reclamanta IVL în contradictoriu cu pârâta SC CT CLUJ SRL şi cu intervenienta în interesul pârâtei SC GEN SRL. Ia act că pârâta şi intervenienta în interesul pârâtei şi-au rezervat dreptul să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la pronunţare", se arată în minuta sentinţei. Pe rolul instanţei mai există o acţiune de anulare a aceleiaşi hotărâri AGA. De asemenea, Iris Ventures a atacat în contencios administrativ hotărârea de consiliu local prin care s-a decis reconversia proiectului imobiliar de pe Dealul Sfântu Gheorghe.

Amintim că IVL nu şi-a îndeplinit obligaţia de predare către CL a 384 de locuinţe sociale până în decembrie 2010, astfel că municipalitatea a acceptat un parteneriat nou pentru reconversia cartierului în parc fotovoltaic.

 

Comenteaza