Grevă la Garda de Mediu Cluj

Grevă la Garda de Mediu Cluj
Inspectorii şi comisarii Gărzii de Mediu din toată ţara au intrat într-o grevă de avertisment: "Suntem de departe cea mai slab plătită instituţie cu atribuţii de inspecţie şi control din România".

"În contextul discuțiilor privind legea salarizării, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, anunță eşecul negocierilor purtate în ceea ce priveşte eliminarea discriminării şi egalizarea salariilor angajaților din instituțiile de inspecție şi control, cu atribuții similare, din cadrul Ministerului Mediului şi Ministerului Apelor şi Pădurilor.

În aceste condiții, pentru susținerea nemulțumirilor referitoare la salarizare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu se solidarizează cu acțiunea spontană de protest a colegilor din cadrul Agențiilor de Protecția Mediului, prin întreruperea programului de lucru pentru două ore, marţi, 21 martie, orele 10:00-12:00.

Solicităm şi pe această cale, deschidere la dialog în vederea soluționării pe cale amiabilă a solicitărilor noastre privind eliminarea discriminării şi alinierea salariilor angajaților Gărzii de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare.

Precizăm că suntem de departe cea mai slab plătită instituţie cu atribuţii de inspecţie şi control, din România. Acţiunile vor continua până la soluţionarea echitabilă şi demnă a solicitărilor noastre", se arată într-un comunicat remis presei de colectivul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Judeţean Cluj. 

Angajaţii de la Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară au protestat în 14 martie, timp de două ore, reclamând inechităţile salariale din sistemul public şi solicitând mărirea salariilor ca în alte instituţii deconcentrate.

Comenteaza