Guvernul analizează renunțarea la starea de alertă

Guvernul analizează renunțarea la starea de alertă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că se constată o scădere a numărului de infectări cu coronavirus, context în care Guvernul analizează renunțarea la starea de alertă.

"În 15 februarie fac o analiză pentru a vedea de când se iau primele măsuri de relaxare.

De vinerea trecută tot scădem ca număr de cazuri.

Renunțarea la starea de alertă a fost discutată, luată în discuție, se analizează.

Ne uităm la indicatori precum: incidența, cum evoluează boala în alte țări, ca și context internațional", a afirmat Nicolae Ciucă.

Este posibil ca în doar câteva săptămâni să ajungem la o rată de incidență 1, similară celei de la jumătatea lunii decembrie, și să avem relaxări considerabile în țară -  renunțarea la certificatul digital, posibil chiar ridicarea stării de alertă. Obligativitatea purtării măștii de protecție în interior va fi însă printre ultimele restricții care vor fi eliminate de autorități, a declarat, joi, într-un interviu pentru Digi24 ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

Raed Arafat a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Victoria, că există discuţii cu privire la relaxarea măsurilor anti-Covid. Potrivit șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), acest lucru depinde strict de evoluţia situației pandemiei din perioada următoare, însă există ipoteza că la final de aprilie, de Paște, masca să nu mai fie obligatorie nici la interior.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza