Habitat pentru Umanitate Cluj şi-a premiat partenerii

Habitat pentru Umanitate Cluj şi-a premiat partenerii
Implicarea, iniţiativa şi dăruirea pentru bunăstarea comunităţii clujene au fost răsplătite vineri seara cu diplome, iar pentru bunul mers al acţiunilor Habitat pentru Umanitate Cluj a fost organizată o licitaţie.
Gala Partenerilor Habitat 2010 a avut loc la Chios şi a coincis cu data decernării Premiilor Nobel şi cu Ziua Drepturilor Omului. “Nu este deloc întâmplătoare această suprapunere. Pe timp de pace, cele mai multe conflicte izbucnesc în rândul celor care nu au locuinţă, semenii noştri care nu au un acoperiş deasupra capului. În România sunt 150.000 de oameni în această situaţie”, a declarat Kai Brand-Jakobsen, expert internaţional în mediere şi construirea păcii şi director PATRIR (Peace Action, Training and Research Institute of Romania), invitatul special al galei. “Trebuie să apreciem modul în care Habitat pentru Umanitate se implică şi, mai ales, mobilizează întregi comunităţi locale să pună umărul la rezolvarea problemei locuinţelor sărăcăcioase, şi asta de 11 ani”, a apreciat Ionuţ Raita, director de programe al organizaţiei la nivel naţional.

Au fost licitate picturi şi sculpturi ale unor artişti clujeni, precum şi articole sportive semnate de mari sportive români, la preţuri cuprinse între 500 şi 1.200 de lei. Partenerii principali ai organizaţiei au primit diplome, între aceştia numărându-se PMA Invest, City Plaza, organizaţii precum Serviciul de Ajutor Maltez sau parteneri media, printre care Cluj24 Fun, LumeBuna.ro sau cotidianul ZIUA de CLUJ. Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de Mircea Vintilă.

Comenteaza