Hackerul NASA se destăinuie: "A fost uşor să intru în server" VIDEO

Hackerul NASA se destăinuie:
Robert Butyka, tânărul de 26 de ani, condamnat pentru că a spart serverul Agenţiei Spaţiale Nord-Americane (NASA), a explicat, pentru ZIUA de CLUJ, cum a reuşit "performanţa" şi ce efecte a avut asupra vieţii lui.

Robert Butyka ne-a spus că a intrat în serverul NASA în urmă cu un an înainte de a fi arestat preventiv. "După câteva zile şi-au dat seama, dar tot eu am închis poarta. Deci practic le-am securizat problema. A fost destul  uşor să intru în server. Cred că nu au destul specialişti să se ocupe de securitate, în mod constant, nu o dată la lună", spune tânărul, care are doar nouă clase.

Acesta intenţionează să se reapuce de şcoală, în domeniul informatic, şi să se angajeze. Nu ar refuza nici o ofertă a americanilor. "Dacă cumva m-ar angaja ca să-şi recupereze prejudiciul, nu aş refuza. Nu pot să rămân dator. Nici în două vieţi nu pot plăti cât cer cei de la NASA", a mărturisit Butyka.

Acesta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, însă procesul continuă pe partea civilă, în care NASA solicită 585.000 de dolari pentru pericilitarea unor cercetări atmosferice. 

Rămâneţi pe ziuadecj.ro şi citiţi ziarul ZIUA de CLUJ pentru un amplu material despre tânărul din Cluj care a uimit cu uşurinţa cu care a accesat serverul NASA. 

Comenteaza