Hărdău după dezastrul de la Bac: sistemul de învăţământ este calibrat pe interesul profesorilor VIDEO

Hărdău după dezastrul de la Bac: sistemul de învăţământ este calibrat pe interesul profesorilor VIDEO
Sistemul actual de învăţământ este calibrat pe interesul profesorilor, şi nu al elevilor, acuză fostul ministru al Educaţiei, Mihail Hărdău.


 

El spune că în învăţământul preuniversitar au fost elevi care nu au fost capabili să-şi ducă la bun sfârşit examenul de capacitate. "Au intrat la şcolile de artă şi meserii. Iar profesorii au învăţat ruta ocolitoare iar acum îi găsim pe elevi la şcolile tehnologice. S-au făcut clase fictive, cu cataloage care se rezumau la caiete de un leu, cu 5-6 elevi, restul erau copii virtuali, dar care asigurau catedre şi salarii. Acest proces pervers a progresat şi ne trezim la bacalaureat că elevii nu ştiu să scrie", spune el.


Hărdău adaugă că în ce priveşte învăţământul universitar, aici are loc "o a doua alfabetizare". "Profesorii sunt obligaţi să facă alfabetizare în domeniul aritmetic, al cititului, pentru că studenţii nu sunt în stare să ia notiţe iar profesorii nu au interlocutori", spune el.

 

El spune că îl susţine pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, "chiar dacă nu suntem în cele mai bune relaţii", "dar mi-a făcut plăcere ce s-a întâmplat la acest examen de bacalaureat. Şi eu la universitate am un sistem exigent destul de ridicat".

Comenteaza