Hoți de lemne, prinși în flagrant de poliștii clujeni

Hoți de lemne, prinși în flagrant de poliștii clujeni
| Foto: arhivă

Polițiștii clujeni au efectuat, zilele trecute, mai multe controale, pentru a verifica dacă sunt respectate normele legale privind transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Controalele s-au desfășurat în perioada 12 – 14 septembrie, perioadă în care polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Secția 8 Poliție Rurală Huedin, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat activități de verificare a trei societăți comerciale de profil, precum și a transporturilor de material lemnos.

"Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Totodată, în cadrul acțiunii a fost confiscată cantitatea totală de material lemnos de 189,771 m3 , respectiv 80,681 m3 lemn rotund rășinoase, 13,38 m3 cherestea rășinoase, 46,33 m3 lemn foc esență fag și 49,38 m3 lemn foc esență rășinoase.

Polițiștii au constatat, în flagrant, o infracțiune de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport”, fiind indisponibilizat un ansamblu de vehicule în valoare totală de 40.000 euro", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Comenteaza