Hoți de mici. Doi minori din Cluj-Napoca au furat un motoscuter / Au dat câteva ture și l-au abandonat

Hoți de mici. Doi minori din Cluj-Napoca au furat un motoscuter / Au dat câteva ture și l-au abandonat
| Foto: captură video

Unul dintre tineri este cercetat pentru furt și conducere fără permis. El a fost reținut pentru 24 de ore.

„La data de 26 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din activitățile de cercetare a rezultat că, în data de 22 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, tânărul de 17 ani, însoțit de un minor, de 13 ani, ambii din Cluj-Napoca, ar fi sustras un moped (motoscuter) ce se afla parcat pe trotuarul unei străzi din municipiu, pe care l-a condus tânărul de 17 ani, iar în cele din urma l-au abandonat pe strada Cantonului.

În baza investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 1 cu sprijinul celor din cadrul Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, minorii au fost depistați, iar pe numele celui de 17 ani a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat de polițiști și restituit proprietarului”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Sfaturile IPJ Cluj pentru prevenirea furturilor de biciclete, trotinete sau motoscutere:

- Asigurați-vă întotdeauna că parcați vehiculul într-o zonă vizibilă și iluminată ori unde există camere video, iar, în zonele în care sunt amplasate suporturi speciale, utilizați această variantă;

- Încercați să folosiți întotdeauna un sistem antifurt și nu lăsați vehiculul nesupravegheat pentru o perioadă îndelungată, iar în cazul motoscuterelor puteți monta un sistem de blocare a roților sau a ghidonului;

- Evitați să lăsați obiecte valoroase pe lângă acestea sau în compartimentele interioare, deoarece acestea pot atrage atenția;

- Recomandăm utilizarea unui sistem de tip GPS pentru a putea monitoriza vehiculul;

În cazul în care ați fost victima infracțiunii de furt, raportați imediat cazul la cea mai apropiată unitate de poliție!

Comenteaza