Hrană ecologică pentru porci

Hrană ecologică pentru porci
Oficialii unei companii din Ungaria au prezentat la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) o metodă ingenioasă de hrănire a porcilor, care ar fi mai ieftină, ar îmbunătăţi calitatea cărnii şi, mai ales, ar fi ecologică.
“Vrem să implementăm o metodă care implică energia vie, mai exact uleiul de rapiţă, din care, cu ajutorul tehnologiei, se produce glicerina. Până acum a fost folosită la hrănirea vitelor, noi avem un plan în derulare pentru hrănirea porcilor”, a explicat dr. György Koppány, director de cercetare şi dezvoltare al companiei Vitafort din Ungaria. Glicerina s-ar adăuga astfel la alte nutreţuri. Acest lucru ar reduce în acest fel consumul masiv de porumb folosit la hrănirea porcilor, precum şi preţurile de achiziţionare a acestor produse. “Am făcut diferite experimente cu glicerină pe post de aliment şi am constatat că nu a fost afectată negativ calitatea cărnii de porc, ci s-a îmbunătăţit. Până şi frăgezimea şi culoarea au fost ameliorate”, a precizat directorul.

“Din păcate , problemele agriculturii din România se regăsesc în mare parte şi în ceea ce priveşte agricultura noastră. Soluţia ar fi, în opinia mea, să se procedeze ca în Occident la organizarea agricultorilor în diferite asociaţii. Randamentul şi calitatea ar creşte în acest caz, mai ales că România are terenuri mai bune şi mai fertile ca ale noastre. Iniţierea de asociaţii ar fi soluţia pentru România şi Ungaria”, a apreciat dr. György Koppány. Pentru o agricultură ecologică ar fi nevoie, în prima etapă, de curăţarea terenurilor de toate sursele de poluare a aerului, solului sau apelor.

“Astea costă, dar Ungaria investeşte mult pentru a îmbunătăţi şi a se apropia de normele internaţionale”, a mai spus directorul. Firma ungară este reprezentată în România de Medicom Cluj-Napoca şi ia parte pentru a doua oară la Zilele Academice ale USAMV, eveniment care în acest an are loc între 27 septembrie şi 4 octombrie.

Comenteaza