Şi-a târât fetiţa în moarte legată cu o sârmă

Şi-a târât fetiţa în moarte legată cu o sârmă
Tragedie fără margini pentru familia clujeanului dispărut luni împreună cu cei doi copii, Alexandra şi Flavius. Scafandrii i-au găsit pe cei trei în lacul Tarniţa.

Dramă în familia clujeanului Nicolae Lăpuşte, cel care a dispărut în urmă cu câteva zile împreună cu copiii săi, în vârstă de trei, respectiv 15 ani. Mai mulţi scafandri din Constanţa au scos ieri la suprafaţă din râul Tarniţa corpurile celor trei. Nicolae Lăpuşte a fost găsit la o adâncime de 27 de metri în lac, cu fiica cea mică legată cu un cablu de el, iar băiatul lui, Flaviu, se afla la o distanţă de câţiva metri de cei doi.

Corpurile dispăruţilor au fost găsite după ce o echipă de scafandri a venit special de la Constanţa ca să ajute familia dispărutului, dar şi pe scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj. "Am venit aseară, am văzut despre ce este vorba. Azi-dimineaţă au ajuns scafandrii aici. Am căutat la o adâncime de 27 de metri, unde l-am găsit pe bărbat, cu fetiţa de trei ani în braţe. Şi-a legat fetiţa cu un cablu electric de el. La trei metri în aval am găsit corpul băiatului de 15 ani", a declarat Dorel Onacă, şeful scafandrilor constănţeni. Acesta şi-ar fi dorit să nu-i găsească pe cei trei. "Nu am crezut că se va întâmpla asta. S-au vehiculat şi alte piste. Eu nu ştiam despre ce e vorba. În momentul când am văzut pe internet ochii fetiţei am venit imediat. Am spart gheaţa, am intervenit şi i-am scos", a spus el.

Conform rudelor care au fost prezente la acţiune, scafandrii constănţeni au reuşit să scoată trupurile la suprafaţă după patru ore de intervenţie. "La ora 12:00 au venit scafandrii. Au intrat în apă şi am crezut că renunţă, însă au mai făcut două scufundări şi au aruncat afară o mănuşă. Apoi am văzut sacii ca să îi scoată. Asta se întâmpla în jurul orei 16:00", a povestit Teodor Vădan, de 61 de ani, unul dintre verii lui Nicolae Lăpuşte, care îi era coleg acestuia şi la Hidroelectrica. El a avut cuvinte de laudă la adresa bărbatului. "Era un om harnic. Eram colegi la Hidroelectrica.El făcea taxi şi agricultură", a explicat Vădan. Cele trei cadavre au fost căutate doar după venirea scafandrilor din Constanţa, dotaţi cu echipamente specifice. Aceştia au folosit un submersibil de mare adâncime, dotat cu o cameră video cu ajutorul căruia au putut localiza trupurile celor trei.

Zeci de persoane, oameni care îl cunoşteau pe Nicolae Lăpuşte, dar şi rude au asistat la operaţiunile scafandrilor. Sora clujeanului, Anuţa Potra, era încurajată de rude şi de prieteni pentru a trece peste tragedia pierderii fratelui şi a celor doi nepoţi. Mamele celor doi copii au aşteptat alături de un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), care le-a oferit îngrijiri medicale pe tot parcursul căutărilor. Disperat era şi fratele cel mare al celor doi copii, Claudiu. "Trebuie să ai putere", o încuraja o prietenă pe Anuţa Potra. Rudele cred că depresia bărbatului a survenit odată cu despărţirea de Klaudia, mama fetiţei. "Pe ea a cunoscut-o când lucra la firma de taxi. Ea era dispeceră şi mai făcea şi taxi", a povestit una dintre rudele prezente. Iulica Sălăjan, una dintre verişoarele bărbatului, crede că motivul sinuciderii a fost despărţirea de mama fetiţei. "Ea voia să se despartă de el. Voia să îl lase", a spus Iulica Sălăjan.

În momentul scoaterii cadavrelor din apă, surorii bărbatului i s-a făcut rău şi a primit îngrijiri medicale de la angajaţii Serviciului de Ambulanţă. Dramatic a fost şi momentul în care cadavrele celor trei au fost transportate în maşina Institutului de Medicină Legală (IML) Cluj. Într-una dintre pungile IML Cluj se puteau observa trupurile celor doi, tată şi fiică, care au fost găsiţi îmbrăţişaţi sub apă. În momentul în care maşina IML a pornit către Cluj, Anuţa Potra, sora sinucigaşului, distrusă de durere, a lovit autoturismul cu pumnii şi picioarele strigând: "Treziţi-vă! Treziţi-vă!". Femeia îndurerată şi-a plâns nepoţii şi fratele, iar singurul care părea că reuşeşte să îşi ţină în frâu sentimentele de durere era Claudiu, băiatul în vârstă de 17 ani al lui Nicolae Lăpuşte.

La puţin timp după acest moment, cele două femei au fost mutate din maşina SMURD în autoturismele unor rude desemnate să le conducă acasă. Feţele celor două mame, sprijinite de medici, erau mai albe decât hârtia. "Se pare că după ce a fost în Cluj bărbatul i-a luat pe cei doi copii, i-a dus în Polus Center, a mers acasă şi s-au filmat. El şi-a lăsat telefonul şi celelalte lucruri acasă şi a venit în acest loc (pe malul lacului Tarniţa - n. red.), iar apoi a coborât panta până la lac. Una dintre ipoteze era faptul că s-a sinucis împreună cu cei doi copii. Din păcate, această ipoteză ne-a fost confirmată", a declarat comisarul de poliţie Nicolae Popa, şeful Secţiei 6 Poliţie rurală Floreşti.

Poliţiştii, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi angajaţii Serviciului de Investigaţii Criminale au părăsit locaţia în jurul orei 19:00. "S-au găsit şi s-au şi scos deja din lac cele trei cadavre. Vor fi duse la IML pentru a se stabili cauza morţii. Procurorul, care este la faţa locului, va hotărî dacă se vor continua cercetările în acest caz. Victimele au fost găsite la aproximativ 25 de metri de la marginea lacului. Se va face un raport şi de către scafandrii care i-au găsit, pentru că ei au toate datele. Din nefericire, s-au confirmat suspiciunile noastre. E trist, dar asta e realitatea", a declarat chestorul Ioan Păcurar, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

Etichete
Comenteaza