Şi poliţiştii vor să iasă în stradă şi cer demisia ministrului Igaş VIDEO

Şi poliţiştii vor să iasă în stradă şi cer demisia ministrului Igaş VIDEO
Poliţiştii se pregătesc şi ei să iasă în stradă, dacă ministrul de interne nu le rezolvă măcar o parte dintre probleme. Oamenii legii cer plata unor restanţe salariale sau acordarea unor sporuri şi au dat termen Guvernului până luni să îi primească la discuţii. În caz contrar, poliţiştii se vor alătura protestelor care au cuprins întreaga ţară.

Sindicaliştii din ProLex spun că la mijlocul lunii decembrie i-au cerut ministrului de interne Traian Igaş o întrevedere, pentru a discuta problemele cu care se confruntă. Cum până acum nu au primit nici un răspuns, i-au dat termen ministrului să le rezolve revendicările. Dacă nu, vor ieşi în stradă.

Liderul ProLex Cluj, Dănuţ Moldovan, spune că cele mai importante probleme sunt "neachitarea unor restanţe ce ţin de norma de hrană, echipament şi aşa mai departe din cursul anului 2011", dar şi modificarea unor prevederi legale, acordarea sporurilor, încadrarea pe statul de plată corespunzător a agenţilor cu studii superioare.

Şi membrii unui alt sindicat al poliţiştilor, SNPPC, ameninţă cu mişcări sindicale. Cea mai importantă revendicare a lor este demisia ministrului Traian Igaş. Vezi în materialul video toate revendicările.

În următoarele zile, conducerea centrală încearcă să obţină acordul membrilor de sindicat pentru declanşarea protestelor. Cel mai probabil, poliţiştii vor ieşi în stradă la începutul săptămânii viitoare.

Reporter: Cosmin Oanţă

Comenteaza