Iadul din armata rusă. Prizonier: "S-a dat ordin să ne împuște"

Iadul din armata rusă. Prizonier: "S-a dat ordin să ne împuște"

Un prizonier din armata rusă a povestit cum camarazii de luptă au primit ordin să tragă asupra lui, iar un coleg de-al său a fost ucis, pentru că au încercat să protejeze civili ucraineni.

Un soldat rus a povestit cum au reacționat colegii de arme când el și un locotenent au încercat să salveze o tânără în vârstă de 20 de ani și pe mama acesteia, după ce soldații ruși au primit ordin să tragă asupra civililor, pe 24 februarie, în Harkov.

În înregistrarea video publicată de Daily Mail, prizonierul le povestește ucrainenilor că a fost împușcat în picior, iar un colegul său, locotenent, a fost ucis imediat de soldații ruși când aceștia și-au dat seama că cei doi nu trăgeau asupra civililor.

„Forțele voastre au început să tragă în forțele noastre. Și apoi, în timp ce se tragea în ai nostri, eu si locotenentul meu ajutam civilii”.

El a spus ca au decis „să salveze civili, civili ucraineni” și au încercat să ajute două femei. „Locotenentul a alergat spre ele, a început să le scoată din masină, strigând ‘veniți aici'”.

„În aproximativ 20 de minute, au observat că eu și locotenentul salvăm civili și s-a dat ordin să mă împuște pe mine, pe locotenent și pe civili. Locotenentul a fost ucis, apoi au început să tragă asupra uneia dintre femei. A murit și ea odată cu el. Eu și fiica ei am început să ne retragem. Camarazii mei au început să mă împuște în picioare. Dacă nu ar fi fost acel garaj, m-ar fi ucis la fel cum au făcut cu mama și cu locotenentul.

Eu si fiica ne-am ascuns în spatele acestui garaj. Am stat până cand s-a liniștit și fiica a sugerat să plecăm cu mașina, să chemăm forțele. S-a dus să o caute pe mama ei, care era lângă locotenent și a luat cheile de la mașină. M-am târât până la masină și ea m-a pus pe bancheta din spate. A pornit mașina și a condus”, a povestit soldatul.

Comenteaza