Iarmaroc şi maşini de epocă, în Piaţa Unirii FOTO

Iarmaroc şi maşini de epocă, în Piaţa Unirii FOTO
Clujenii care au drum astăzi prin Piaţa Unirii işi pot achiziona fel şi fel de lucruri de la iarmarocul amplasat pe platoul pietonal al pieţei, cât şi admira mai multe maşini de epocă. Evenimentul este organizat în cadrul primei ediţii a Festivalului Interbelic Cluj, ce se desfăşoară în oraşul de pe Someş în perioada 13-15 septembrie.

La tarabele de la iarmaroc, clujenii pot găsi bijuterii vintage sau handmade, porturi populare, vase şi obiecte de lut ori lemn, felurite sortimente de miere, turtă dulce şi cozonac. Preţurile sunt accesibile: dacă dulciurile pot fi cumpărate începând de la 3 lei bucata, bijuteriile costă între 10 şi 50 de lei, obiectele de bucătărie ajung la rândul zecilor de lei. Mai piperate sunt preţurile obiectelor vestimentare. La finalul cumpărăturilor, clujenii se pot odihni la o bere la o terasă amplasată pe pietonal.

Totuşi, atracţia zilei este o expoziţie de maşini de pe vremea bunicilor. Pasionaţii de maşini de toate vârstele roiesc în jurul bătrânelor automobile, curioşi fiind de detaliile tehnice ale acelor vremuri, de decorul interioarelor şi de marca automobilelor: de la Fiat 850 din 1965, la Volkswagen 1302 şi până la deja celebra Dacie. La fel de încântaţi sunt şi prichindeii veniţi în piaţă cu părinţii lor. Aceştia au posibilitatea să urce în spatele volanului unui automobil de tip "Transporter" cu vopseaua deja scorojită de trecerea anilor.

Atmosfera de epocă din Unirii este "ţinută vie" de domnișoare îmbrăcate în costume specifice perioadei interbelice.

Iarmarocul din Unirii este deschis publicului până la ora 22, iar expoziţia automobilistică poate fi vizitată până la ora 20. De asemenea, în Parcul Central are loc un târg vintage până la ora 22.

Programul Festivalului Interbelic de astăzi continuă cu proiecţia filmului "Marele Gatsby" (1974), la Cinema Arta de la ora 15, iar de la 20, la Casinoul din Parcul Central va avea loc Parada Modei Interbelice.

Festivalul Interbelic este un concept în premiera mondială, ce îşi propune omagierea unor personalităţi româneşti şi internaţionale care au creat şi s-au lansat în perioada interbelică.

Comenteaza