Iarna, ca primăvara! Au înflorit arbuștii la garden center-ul de pe Calea Turzii

Iarna, ca primăvara! Au înflorit arbuștii la garden center-ul de pe Calea Turzii

A fost atât de cald la Cluj în ultimele zile încât, la garden center-ul Eco Garden Construct de pe Calea Turzii, au înflorit unele specii de arbuști.

Viburnum carlesii "Aurora", mai cunoscut în română drept "Călinul", este un arbust foios ornamental dens, compact, care crește până la 2 metri înălțime. Bobocii florali roz, ce se deschid în flori albe parfumate, apar în mod normal primăvara, însă termperaturile de ultimele zile de la Cluj au dus la acest fonomen rar.

Explică Mircea Crăciun, director general Eco Garden Construct, unul dintre cei mai mari jucători din România pe piața amenajării și îngeținerii spațiilor verzi:

"Datorită temperaturilor ridicate, plantele cu înflorire timpurie și care au fost îngrijite corespunzător în anul precedent pornesc în vegetație. Ce este important de știut este că perioadele de timp cu temperaturi pozitive ziua și mai reci noaptea din aceasta iarnă-primăvară sunt ideale pentru plantări. Plantele au șanse de prindere de 90% în astfel de perioade", a declarat pentru ZIUA de CLUJ Mircea Crăciun.

Se anunță un an bun pentru "grădinărit"

Iernile calde favorizează lucrările de plantare.

"Este un fenomen rar, acesta al iernilor atât de calde, dar foarte bine venit pentru cei care doresc să investească în grădină și să îmbunătățească semnificativ procentul de prindere. Așadar, va fi un an foarte bun pentru plantări pentru toate tipurile de plante, de la floricole și perene mici și până la arbori de talie mare. Așa că «Spor la grădinărit!»", a transmis directorul general Eco Garden Construct, Mircea Crăciun.

 

Comenteaza