Iarna își intră în drepturi. Circulație îngreunată în zona de munte a Clujului

Iarna își intră în drepturi. Circulație îngreunată în zona de munte a Clujului
| Foto: CJ Cluj

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă șoferilor să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor de trafic.

La această oră, se circulă îngreunat pe DN 68A Coșevița – Margina, județul Timiș, din cauza ninsorii abundente, condiții similare fiind și în zona montană a județelor Bihor, Cluj și Hunedoara. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte a Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali, valabilă până în dimineața zilei de 03 februarie a.c..

"Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă", avertizează polițiștii.

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire, este un alt sfat important adresat șoferilor.

"Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire. Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase", mai transmit autoritățile.

Comenteaza