Icoane cu explozibili ar fi tranzitat România în drum spre Rusia, anunță Serviciile Secrete ruse

Icoane cu explozibili ar fi tranzitat România în drum spre Rusia, anunță Serviciile Secrete ruse
| Foto: captura video - https://twitter.com/nexta_tv

Autoritățile ruse au anunțat că au interceptat un import de icoane care conțin explozibili, iar acestea ar fi plecat din Ucraina, iar în traseul lor spre Rusia, au trecut prin România. 

Au fost publicate imagini cu icoane care ar conține zeci de kilograme de explozibili, despre care FSB spune că ar fi fost capturate la granția dintre Letonia și Rusia.

Icoanele ortodoxe cu materiale explozibile ar fi circulat pe ruta Ucraina - România - Ungaria - Slovacia - Polonia - Lituania - Letonia - Rusia, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Serviciile de securitate ruse spun că au pus astfel capăt „traficului transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina prin ţări ale Uniunii Europene”.

În urma controlului ar fi fost confiscate 27 de dispozitive explozive improvizate, ascunse în icoane și gata de utilizare, 70 kg de explozibil de mare putere, produs industrial, 91 de detonatoare electrice și componente ale unui aruncător de grenade RPG-7.

O persoană bănuită că ar fi implicată în acest trafic a fost arestată, se mai arată în comunicat, fără a se oferi alte detalii. „Toţi organizatorii şi complicii acestei infracţiuni, inclusiv cetăţeni străini, vor face obiectul unui mandat de căutare şi vor fi urmăriţi penal conform legii ruse”, a mai transmis FSB.

Comenteaza