Igaş: În 2007-2008 mulţi oameni au fost angajaţi în MAI "printr-o uşă laterală"

Igaş: În 2007-2008 mulţi oameni au fost angajaţi în MAI
Ministrul de Interne, Traian Igaş, a afirmat joi, la Şcoala de vară a tinerilor PDL, care are loc la Eforie, că în anii 2007 şi 2008 în structurile MAI au fost angajate persoane pe "uşa laterală", fără a avea pregătirea necesară.

"În anii 2007 şi 2008 mulţi oameni au fost încadraţi în structurile MAI printr-o uşă laterală, chiar dacă nu aveau pregătirea necesară. Nu este o tragedie dacă nu sunt 100 la sută pregătiţi şi vor să înveţe, dar nu vor. Sunt tineri protejaţi de unii şi de alţii", a declarat Igaş.

El a spus că oamenii bine pregătiţi nu trebuie să se teamă de disponibilizările din structurile MAI şi că dacă "nu existau aceşti angajaţi pe uşa laterală" acum nu se punea problema concedierii unui număr important de angajaţi.

"Dacă eşti absolvent al Academiei şi îţi faci datoria, ai încredere că rămâi în structurile statului. Dacă nu existau aceşti angajaţi pe uşa laterală, nu am fi ajuns să disponibilizăm un număr important de angajaţi", a explicat Igaş.

El a afirmat că doreşte ca poliţiştii să fie cât mai aproape de cetăţean şi că numărul poliţiştilor din România este mai mare decât în alte state europene.

"Numărul poliţiştilor şi al celor care asigură ordinea publică în România este mult mai mare decât în alte state europene. Încercăm să-i scoatem pe cei care astăzi au activitate nevăzută de dumneavoastră, fără mare implicare, şi să-i aducem mai aproape de cetăţeni", a mai spus Igaş.

El a menţionat că Academia de Poliţie trebuie să producă poliţişti doar atât cât este nevoie.

"În Academia de Poliţie şi în şcolile de subofiţeri din acest an pregătim atât cât avem nevoie, nici mai mult, nici mai puţin. Am produs peste capacitate, să spun aşa, pentru că aveam câţiva profesori pensionari care trebuiau să-şi menţină locurile călduţe în şcolile noastre", a declarat ministrul de Interne.

El a mai spus că de la începutul anului şi până în prezent de la Academia de Poliţie s-au economisit 11 milarde de lei, după ce a fost schimbată vechea conducere.

"Am vrut să văd ce se întâmplă la Academia de Poliţie şi am ordonat un control pe fond, iar rezultatul a fost dezastruos. Am schimbat conducerea, iar pe noul managament s-au economisit 11 miliarde de lei. Şână la sfârşitul anului mai economisim 11 miliarde de lei, iar aceşti bani se întorc în investiţii", a mai spus Igaş.

Ministrul Internelor, Traian Igaş, a declarat, la începutul lunii august, la o emisiune TV, că aproximativ 30.000 de oameni din MAI au intrat "pe pile", iar în ultimii 13 ani au fost angajate 63.500 de persoane care nu au pregătire militară, 10.000 dintre aceştia urmând să plece până la sfârşitul lunii septembrie.

Ulterior, Igaş a anunţat că 5.500 de angajaţi din structurile ministerului vor fi disponibilizaţi în luna octombrie, precizând că procesul de reorganizare a MAI "nu se va opri aici".

 

Comenteaza